Search
Close this search box.

Настављено уклањање рушевних објеката

Општински штаб Цивилне заштите уз подршку Републичке управе цивилне заштите, која је обезбиједила механизацију, наставио је уклањање рушевних објеката у граду.

У току је уклањање  петог објеката у овој години, стамбене куће у Принциповој улици. Овај објекат је представљао опасност за пролазнике и ђаке јер се налази у непосредној близини Основне школе Свети Сава, истакао је Чедо Зеловић, руководилац Општинског штаба Цивилне заштите:

„Велики проблем нам представља струја, водовне и канализационе цијеви, као и објекти који су саграђени у непосредној близини ове куће“ – рекао је Зеловић и додао да у Фочи постоји још старих рушевних објеката који би се требали уклонити јер поред тога што представљају опасност, они су и дивље депоније са великим бројем настањених гмизаваца у њима, али за рушење је  неопходна је сагласност власника.

У децембру прошле године у Фочи је уклоњено 15 стамбених објеката, који су представљали опасност за грађане и материјална добра, а за које је општинско Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове добило сагласност власника.

Поделите: