Search
Close this search box.

Одржан Дан отворених врата у Фочи

Станица јавне безбједности Фоча организовала је јуче Дан отворених врата, гдје се могло видјети велико интересовање малишана за полицијску опрему и рад полиције.

Многобројни малишани из фочанских основних школа и вртића имали су прилику да се упознају са полицијом, полицијском опремом, оружјем и да прошетају Станицом јавне безбједности, у оквиру акције Дан отворених врата. Малишани су били били одушевљени оним што су видјели, а највећи утисак на њих је оставила показна вјежба припадника Јединице за подршку, приликом које су се спуштали низ зграду полиције, па су их дјеца након тога назвали „полицајци спајдермени“.

Дан отворених врата је само једна од акција коју је Министарство унутрашњих послова организовало поводом 4. априла, Дана полиције. Циљ ове акције је да се дјеца боље упознају са радом и надлежностима полиције, истакао је Велимир Костовић, начелник Станице јавне безбједности Фоча. Станица јавне безбједности Фоча у току ове седмице одржала је едукативна предавања у фочанским основним школама, о насиљу у породици, малољетничкој деликвенцији, те о опасностима од опојних дрога.

Поводом Дана полиције службеници Станице јавне безбједности Фоча у уторак су добровољно даровали крв у Универзитетској болници у Фочи.

Поделите: