Search
Close this search box.

Јавна расправа о Пројекту одрживе, интегрисане и безбједне путне инфраструктуре

Одјељење за просторно уређење и стамбено комуналне послове Општинске управе Општине Фоча заказује

Ј А В Н У   Р А С П Р А В У

о Пројекту одрживе, интегрисане и безбједне путне инфраструктуре

 

У склопу припреме Пројекта одрживе, интегрисане и безбједне путне инфраструктуре (П502979) који ће се финансирати из средстава Свјетске Банке, Јавно предузеће „Путеви Републике Српске“ као јединица одговорна за имплементацију пројекта обавезује се да ће пројекат проводити у складу са Еколошким и социјалним смјерницама Свјетске Банке (Environmental and Social Framework of the World Bank, 2018).

Пројекат одрживе, интегрисане и безбједне инфраструктуре обухвата више компоненти од којих се прва односи на реконструкцију магистралног пута првог реда М – I  111 на дионици Брод На Дрини (Фоча) – Хум (Шћепан Поље).

У складу са овим смјерницама израђен је сет докумената који се тиче препознатих утицаја овог пројекта на животну средину и друштво, те ће се даље активности спроводити у складу са истим.

Документи се путем званичне интернт адресе Јавног предузећа „Путеви Републике Српске“ (www.putevirs.com) стављају на јавни увид, те је на исте могуће доставити коментаре или питања на адресу info@putevirs.com.

У току имплементације се очекује израда докумената Процјене утицаја на животну средину и друштво који ће се предложити и конкретне мјере ублажавања утицаја. Исти ће такође бити предметом јавног увида и расправе, те ће се стални процес консултација са свим заинтересованим странама одржавати за вријеме трајања пројекта.

Јавна расправа ће се одржати у просторијама Општине Фоча, у такозваној „Сали ДПО“ у уторак 29.10.2024. године са почетком у 10h.

Позива се заинтересована јавност да узме учешће у Јавној расправи коју ће водити овлашћени представници ЈП „ПутевиРС“.

 

 

Поделите: