Search
Close this search box.

Исплаћено по 200 км за набавку зимнице за 320 вишечланих породица

Општина Фоча исплатила је данас по 200 КМ за набавку зимнице за 320 вишечланих породица, које су претходно задовољиле услове јавног позива.

Укупно је исплаћено 64.000 КМ, а за ове намјене из општинског буџета у посљедње четири године исплаћено је 216.500 КМ.

Како је прописано овом општинском мјером, једнократну новчану помоћ за набавку зимнице оствариле су вишечлане породице које имају троје и више ђеце, од којих је најмање једно малољетно.

Начелник Вукадиновић подсјетио је да је мјера уведена 2021. године, када је износила 150 КМ.

“Подигли смо тај износ и настављамо колико-толико да помажемо вишечалним породицама у овим тешким и изазовним временима”, рекао је Вукадиновић.

Он је истакао да је суфинансирање зимнице само једна од бројних мјера уведених у Фочи у посљедње четири године.

Вукадиновић је навео да општина суфинансира пренаталне тестове трудницама са по 300 КМ, даје првачићима бонове од 100 КМ, набавља нове уџбенике основцима од петог до деветог разреда, ђацима основних и средњих школа, чији су родитељи незапослени, издваја по 200 КМ, а једна од новина је и суфинаснирање ауто-сједалица са 200 КМ.

Дужи низ година из фочанског буџета за вантјелесну оплодњу издваја се по 5.000 КМ, затим једнократна помоћ од 1.000 КМ породиљама у чијим породицама нико није запослен и једнократна помоћ од 1.000 КМ за треће и свако наредно дијете.

Буџет за пронталитетну политику општине Фоча ове године износио је 290.000 КМ.

ИЗВОР:СРНА

Поделите: