Search
Close this search box.

Бесплатни нови уџбеници за фочанске основце

Од ове године, сви ученици основних школа од петог до деветог разреда у општини Фоча добиће бесплатне нове уџбенике, што је први пут да општина предузме овакву иницијативу. Ова мјера обухвата 464 ученика из двије основне школе, а уџбеници су набављени преко Завода за уџбенике и наставна средства Републике Српске.

Начелник општине, Милан Вукадиновић, нагласио је да је обезбјеђивање бесплатних уџбеника за ученике од петог до деветог разреда важан корак у подршци породицама и подстицању образовања. Према његовим ријечима, циљ ове иницијативе је смањење финансијског оптерећења родитеља и пружање једнаких услова за све ученике. Вукадиновић је додао да општина планира наставити с овом праксом у будућности, истичући да су улагања у образовање кључна за развој локалне заједнице.

Уз друге мјере као што су, поклон-бон од 100 КМ првачићима, новчана помоћ ученицима основних и средњих школа чија су оба родитеља незапослена, финансирање екскурзија за ученике деветих разреда и матуранте, као и подршка ученицима који учествују на такмичењима, ова иницијатива, постаће стална ставка буџета и дио шире пронаталитетне политике.

Школска година у Републици Српској почиње у понедјељак, 2. септембра. Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједиће уџбенике за све ученике од првог до четвртог разреда основних школа.

 

Поделите: