Search
Close this search box.

Адаптација старог обданишта за потребе центра “Трачка наде”

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић потписао је данас са извођачем радова уговор о адаптацији старе зграде обданишта за потребе Дневног центра “Трачак наде” намијењеног породицама чији је члан особа са инвалидитетом.

Планирано је да посао, који је повјерен фочанском предузећу “Техноградња”, а чија је вриједност 50.000 КМ, буде завршен у наредних 35 дана, тако да се очекује да би “Трачак наде” у нове просторије могао да се пресели почетком јула.

Вукадиновић је навео да ће “Трачак наде” користити двије трећине објекта, а остатак је предвиђен за Центар за ментално здравље Дома здравља Фоча.

Он је истакао да Удружење “Трачак наде” заслужује да коначно има своје просторије у којима ће имати све могуће услове за боравак дјеце.

“Почетак радова очекујемо већ данас, желимо да адаптирамо простор на најбољи могући начин и са унутрашње стране и са дворишним дијелом, да наше удружење, које је регионалног карактера, смјестимо у своје просторије које ће бити прилагођене за њихове потребе, а имаће коначно и дворишни дио”, рекао је Вукадиновић.

Јелена Вилотић, предсједник Удружења за помоћ особама са тешкоћама у развоју “Трачак наде”, које постоји већ 15 година, подсјетила је да су до сада били подстанари и да је општина издвајала средства за закуп, тако да ће им прелазак у властите и њиховим потребама прилагођене просторије много значити и допринијеће унапређењу рада.

“Моћи ћемо да рјешавамо нека друга питања за опстанак и даљи рад удружења. Ми бринемо о 154 породице са подручја Горњодринске регије чији је члан особа са инвалидитетом”, рекла је Вилотићева.

Директор фирме “Техноградња” Саво Миловановић рекао је да ће се потрудити да радови буду завршени и прије рока, а најкасније до 25. јуна.

ИЗВОР : СРНА

Поделите: