Search
Close this search box.

Потписани уговори са стипендистима општине Фоча

Начелник Милан Вукадиновић потписао је уговоре о стипендирању са студентима, који су остварили право на стипендије из општинског буџета за академску 2023/24 години.

Општина Фоча за стипендирање студената у 2024. години издваја 195.000 КМ, а уговори су потписани са 152 студената по основу одређених категорија. Бруцоши са одличним успјехом из средње школе, студенти са најмањом просјечном оцјеном 7,50,  дјеца ратних војних инвалида , студенти без једног или оба родитеља, корисници социјалне помоћи, као и студенти чија су оба родитеља незапослена и студенти из вишечланих породица са троје и више дјеце.

Начелник Вукадиновић овом приликом стипендистима је пожелио пуно успјеха у даљем образовању и да буду узорни академски грађани.

“Претходних 15 година износ стипендија није повећаван, међутим од  2020. године, стипендије се повећавају сваке године, тако да су стипеније за прву и другу годину тренутно 120 КМ док је некад тај износ био 80 КМ, односно 130 за трећу и 140 КМ за четврту, пету и шесту годину. Планирано је и да у будућности наставимо овај тренд повећања висине стипендија, као и да из додатних средстава уведемо новине за најбоље међу вама“, рекао је Вукадиновић.

Студенти су истакли да им стипендија много значи, да вјерује да ће им помоћи у даљем школовању и да им је драго што општина Фоча мисли на своје студенте.

 

Поделите: