Search
Close this search box.

Потписани уговори за 28 приправника

Начелник општине Милан Вукадиновић, потписао је уговоре са послодаваца о ангажовању приправника, којима ће општина у наредних 12 мјесеци финансирати нето плате у висини од 700 КМ, а послодавци порезе и доприносе.

Позиву општине одазвало се 14 послодаваца – од образовних и других јавних установа, преко производних и услужних предузећа до удружења грађана, захваљујући чему је 28 високообразованих младих кадрова добило прилику да одради приправнички стаж.

Општина Фоча је и 2021/2022. године имала исти јавни позив, а са том праксом се планира наставити и у будуће како би што већи број високообразованих младих кадрова добило шансу за првим радним искуством.

-И у наредном периоду општина ће наставити са провођењем оваквих и сличних пројеката, како би и остали добили прилику за прво запослење. Наравно, наставићемо и сарадњу са Заводом за запошљавање, како би и остали млади људи, који нису успјели да нађу послодавца, добили прилику за приправнички стаж – рекао је начелник општине Милан Вукадиновић.

Такође, општина Фоча је у 2022. години имала и јавни позив за стручно оспособљавање волонтера образовног профила у основним и средњим школама ради обезбјеђивања услова за полагање стручног испита са високом стручном спремом у области просвјете.

Поделите: