Search
Close this search box.

Начелник Вукадиновић дао пуну подршку члановима Међуопштинске организације слијепих и слабовидих лица

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић примио је у свом кабинету представнике чланова Међуопштинске организације слијепих и слабовидих лица из Фоче.

Предсједник Организације Дара Ђајић представила је план и програм за наредну годину, те упознала начелника општине са досадашњим активностима ове Организација и реализованим пројектима помоћи чланству ове веома осјетљиве категорије друштва.

Начелник Вукадиновић изразио је своју подршку активностима Организације, као и спремност и разумијевање када је у питању равноправна укљученост слијепих и слабовидих особа у локалну заједницу, али и друштво у цјелини.

Из Међуопштинске организације слијепих и слабовидих лица истакли су да свакодневно наилазе на препреке и да је немогуће неки простор у потпуности прилагодити особи која не види, али да би им постављање звучног семафора у Фочи олакшало кретање.

Начелник је рекао да ће се општина Фоча, кроз већа буџетска издвајања, побринути за постављање звучних сигнала на семафоре, како би се обезбиједила додатна безбједност слијепих и слабовидих лица приликом преласка улице.

Поделите: