Search
Close this search box.

Потписани уговори са корисницима “СЕЛЛС” пројекта

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић и замјеник директора организације “Каритас” Златан Савић данас су потписали уговоре са корисницима пројекта “СЕЛЛС 2019-2023 – Социо-економска одрживост и подршка локалном становништву Горње-дринске регије”.

Овим пројектом чија је вриједност више од 100.000 КМ обухваћено је 15 пољопривредних домаћинстава и четири приватна предузетника. Средства су заједно обезбиједили локална заједница са учешћем од 45 одсто, организација “Каритас” са 35 одсто и корисници чије је учешће 20 одсто.

Приликом избора корисника, предност је дата младима, незапосленима и особама са мањим примањима како би могли повећати кућни буџет.

Начелник Вукадиновић честитао је на донацији и истакао да је ово један у низу пројеката који општина реализује у сарадњи са организацијом “Каритас”.

Општина Фоча и у будућности ће наставити добру сарадњу са “Каритасом”, али ми смо у потрази и за новим партнерима, попут организације „Импакт“ са којом смо недавно реализовали сличан пројекат и на тај начин помогли седам малих предузетника из Фоче – рекао је Вукадиновић.

Поделите: