Search
Close this search box.

Вукадиновић: Ускоро помоћ дјеци чији су родитељи без запослења

Општина Фоча расписаће јавни позив за додјелу новчане помоћи ученицима основних и средњих школа у Фочи чија су оба родитеља незапослена. То је нова мјера пронаталитетне политике локалне управе креирана с циљем подршке породицама без сталних примања и помоћи одржавања квалитета породичног живота.

Након додјеле бонова за првачиће у вриједности од 100 КМ, из Општине Фоча стиже нова пронаталитетна мјера. Овај пут, у фокусу су основци и средњошколци којима су оба родитеља незапослена.

-Због тешке укупне економске и материјалне ситуације опредијелили смо се за ову мјеру која представља скроман начин да се ђацима обезбиједе средства за њихове потребе током школовања, а и да се растерете родитељи који се незапослени.  Јавни позив ће бити објављен наредне седмице, биће довољно времена за пријављивање. Овом мјером ће бити обухваћени сви ученици од првог до деветог разреда и средњошколци од првог до четвртог којима родитељи не раде-казао је за Радио Фочу начелник Милан Вукадиновић.

Вукадиновић је рекао да ће тачан број основаца и средњошколаца на које ће се односити ова мјера доставити обје основне школе и Средњошколски центар у Фочи. На основу тога, биће одређен износ новчане помоћи.

-Сигурно је да износ неће бити мањи од износа бона који су раније подијељени првачићима-рекао је Вукадиновић.

Пронаталитетним општинским мјерама поново су обухваћене и вишечлане фочанске породице, са троје или више дјеце.

-Од како сам дошао на мјесто начелника кренули смо са суфинансирањем набавке огријева и зимнице породицама са троје или више дјеце. Прошле године имали смо 281 породицу на коју се та мјера односила. Ускоро ће ту помоћ поново да добију-рекао је Вукадиновић.

Набавку огријева и зимнице породицама са троје или више дјеце општина Фоча прошле године је субвенционисала са по 150 марака. Субвенције би ове и наредне године требало да буду веће, појаснио је Вукадиновић.

РАДИО ФОЧА

Поделите: