Search
Close this search box.

Хиљаду лопти фочанским предшколцима и ђацима

Општина Фоча и Асоцијација “Фудбал френдс” из Београда подијелили су дјеци из фочанских вртића, основних и средњих школа 1.000 фудбалских лопти. Акцију “Хиљаду лопти у школе” покренули су начелник општине Милан Вукадиновић и предсједник “Фудбал френдса” Зоран Аврамовић, а након овогодишњег међународног турнира “Фудбал френдс”.
 
По малу фудбалску лопту са знаком “Европске лиге шампиона” добило је свако дијете у Дјечијем вртићу “Чика Јова Змај” и Играоници “Звјездица”, као и сваки ђак од првог до петог разреда двије фочанске основне школе “Веселин Маслеша” и “Свети Сава”, са подручним школама.
 
Велике лопте добила су одјељења ученика Средњошколског центра и старијих разреда основних школа.
 
Начелник општине Милан Вукадиновић истиче да на овај начин желе да укажу дјеци на праве вриједности и колико је корисно посветити се спорту.
 
-Ово је производ дугогодишње сарадње општине Фоча са Асоцијацијом “Фудбал френдс”, односно Зораном Аврамовићем, који је имао разумијевања за нашу дјецу. Мислим да је ово пун погодак, јер хиљаду лопти је нешто што у послератној историји Фоче никада није додјељивано. Поносан сам као начелник општине и мислим да ће свако дијете бити обрадовано-рекао је Вукадиновић.
 
У подручним основним школама у Броду на Дрини, Миљевини, Драгочави и Поповом мосту ђаци ће лопте добити у понедјељак, 3. октобра.
Поделите: