Search
Close this search box.

Изграђена нова капела на гробљу Божовац

На градском гробљу Божовац у Фочи завршена је градња нове капеле и приступне стазе.

Програмом уређења градског грађевинског земљишта за прошлу годину планирано је 20.000 марака за санацију капеле на градском гробљу Божовац. Због лошег стања старе капеле локална заједница обезбиједила је додатна средства од 32.000 марака за изргадњу потпуно нове капеле и приступне стазе која је замијенила земљани пут, од улаза до капеле, каже начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено комуналне послове Општине Фоча Ранко Поповић.

„Провобитно је планирано 20.000 марака за нови кровни покривач и грубе радове на капели, међутим због изузетно лошег стања старе капеле обезбиједили смо додатна средства за изградњу новог објекта као и приступне стазе. Стаза је поплочана а спаја капелу са излазом у Улици цара Лазара и изгледа много љепше и уредније од пријашњег земљаног пута“, рекао је Поповић.

Радови на изградњи капеле започети су половином новембра прошле године, а настављени почетком грађевинске сезоне у овој години. Поповић истиче да нова капела својим изгледом оправдава уложена средства.

„На мјесту новог објекта био је стари објекат који се потпуно урушио и садашњи изглед капале оправдава улагање од 52.000 марака.“

У наредном периоду планира се и поправљање ограде на градском гробљу Божовац, која је на појединим мјестима оштећена, рекао је Поповић.

Поделите: