Search
Close this search box.

Јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у 2022. години

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске објавило је Јавни позив за додјелу подстицаја за директна улагања у 2022. години.

Укупан износ подстицајних средстава која се додјељују привредним субјектима је 12.000.000 КМ с циљем подршке реализацији инвестиционих пројеката у 2022. години.

Право на подстицај остварује се на основу пројекта привредног субјекта, који за предмет може имати набавку савремених технологија и опреме, односно  набавку нове или коришћене опреме која није старија од 12 година, те развој и иновацију које реализују привредни субјекти.

Средства су намијењена за суфинансирање дијела улагања пројеката привредних субјеката које реализују субјекти из сљедећих области: индустрија текстила, одјеће и обуће, индустријска прерада дрвета (прерада дрвета и производа од дрвета и производња намјештаја), метална и електро индустрија, индустрија гуме и пластике, папирна и графичка индустрија, производња хемикалија и хемијских производа, производња основних фармацеутских производа и фармацеутских препарата, индустрија грађевинских производа, односно производња осталих производа од неметалних минерала.

Од укупног износа расположивих средстава најмање 25 одсто средстава одобрава се и додјељује привредним субјектима који запошљавају до 50 радника, или који су остварили пословни приход  у 2021. години до 3.000.000,00 КМ.

Јавни позив остаје отворен 30 дана од дана објављивања, сви обрасци за попуњавање могу се преузети на интернет страници Министарства привреде и предузетништва Републике Српске а пријаве са потребном документацијом се шаљу поштом на адресу: Министарство привреде и предузетништва, Трг Републике Српске 1, 78000 Бања Лука.

Поделите: