Search
Close this search box.

Унапрјеђење међусобне сарадње Фоче и Босанско-подрињског кантона Горажде

Општину Фоча посјетила је премијерка Владе Босанско-подрињског кантона Горажда Аида Обућа са својом делегацијом.

На састанку са начелником Миланом Вукадиновићем и сарадницима разговарано је о могућностима и начинима унапрјеђења међусобне сарадње у разним сегментима, нарочито у области туризма, путне инфраструктуре и бројних пројеката значајних за грађане.

„Договорили смо наредне кораке будуће сарадње како БПК, тако и Града Горажда и општине Фоча. Мислим да заиста имамо доста заједничких тема за разговор, нарочито у области туризма, затим рјешавању неких инфраструктурних проблема општине Фоча и Града Горажда, јер путна комуникација је у изузетно лошем стању. Мислим да би рјешавањем тих путних комуникација, читава ова регија имала бенефите како у привредном, тако и туристичком смислу“ – рекао је Вукадиновић.

Премијерка ПБК састанак са представницима општине Фоча оцијенла je јако конструктивним.

„Нама је јако битно да се стекну што бољи услови живота како локалног становништва, тако и повратника у општини Фоча. Такође, много младих из Горажда студира на подручју општине Фоча, поготово на Медицинском факултету и нама је битно да се та сарадња у наредном периоду настави“ – истакла је Обућа.

С тим је сагласан и начелник опшине Фоча Милан Вукадиновић који је напоменуо да је договорена узвратна посјета БПК Горажде, гдје ће се разговарати и о могућностима међусобне сарадње у другим сегментима.

У званичној посјети биле су премијерка БПК Аида Обућа,  предсједавајућа Скупштине Аида Сирбубало и министрица за образовање, младе, науку, културу и спорт  Биљана Беговић.

 

Поделите: