Search
Close this search box.

Влада одобрила милион КМ за асфалтирање локалних путева у Фочи

Влада Републике Српске одобрила је општини Фоча милион КМ за асфалтирање локалних путева, у оквиру програма помоћи локалним заједницама.

Начелник  Вукадиновић захвалио је Влади Српске што је имала разумијевање и прихватила пројектни приједлог.  Напоменуо је да је општина Фоча територијално једна од највећих у Српској са више од 800 километара некатегорисаних, односно локалних путева, што је и приоритет који треба ријешити.

– Наравно да и остали путни правци, магистрални и регионални, морају да се рјешавају и ја бих још једном упутио апел Путевима и Влади Републике Српске да поведемо рачуна о магистралним и регионалним путевима према Шћепан Пољу, Тјентишту и Челебићима, јер су, заиста, у веома лошем стању – истакао је Вукадиновић.

Он је прецизирао да ће ова средства општина искористити за асфалтирање праваца од центра општине ка центрима мјесних заједница.

– Дио средстава који општина у буџету издвоји за наредну годину додатно ћемо искористити да обухватимо још неке правце – навео је Вукадиновић.

Вукадиновић је напоменуо да су додатне проблеме у одржавању локалне путне мреже узрковале посљедње временске непогоде, када су након обилних киша бујични потоци и клизишта оштетили бројне правце.

– За санирање посљедица невремена биће потребна додатна средства како из буџета општине, тако и од Владе Републике Српске, која ће, надам се, имати разумијевања – истакао је.

Влада Републике Српске издвојила је укупно 27,8 милиона КМ за инвестирање у локалне заједнице широм Српске, с тим да је износ за једну општину ограничен на милион КМ.

Премијер Републике Српске Радован Вишковић рекао је раније да је то програм који траје неколико мјесеци и да је био отворен јавни позив за локалне заједнице које су кандидовале своје пројекте.

Он је нагласио да је веома значајно да тај новац не иде у буџете локалних заједница, већ Влада уплаћује средства директно извођачу радова.

Поделите: