Search
Close this search box.

Педагошки завод: Централна манифестација обиљежавања 30 година Републике Српске у Фочи

Централна манифестација обиљежавања 30 година Републике Српске, коју организује Педагошки завод Српске, биће одржана у Фочи почетком наредне године, истакнутно је на састанку директора Завода Предрага Дамјановића и начелника општине Фоча Милана Вукадиновића.

Као и претходних година, прије централне прославе Дана Републике Српске Педагошки завод Српске расписаће јавне  конкурсе за најбоље ликовне и литерарне радове ученика основних и средњих школа, након којег ће бити одржане изложбе као и свечана академија.

Ове године централна манифестација обиљежавања 30 година Републике Српске, у организацији Педагошког завода Српске биће одржана у Фочи 11. јануара, рекао је начелник општине Милан Вукадиновић: „Задовољство нам је што ће централна манифестација бити одржана у Фочи. То је иначе друга по важности манифестација приликом обиљежавања Дана Републике Српске. Свечану академију органозоваћемо у сарадњи са директорима основних и средње школе“, рекао је Вукадиновић.

Директор Педагошког завода Републике Српске Предраг Дамјановић, приликом посјете Фочи, обишао је и фочанске школе те истакао како је задовољан условима за рад наставника и ученика: „Задовољан сам чињеницом да се у школама у Фочи ради на прави начин и на добробит свих ученика. Битно је и што се поштују све епидемиолошке мјере. Када имамо добре услове за рад наставника, ученика као и савјетника Педагошког завода онда ћемо имати и квалитетније образовање у Републици Српској“, рекао је Дамјановић.

На састанку Вукадиновића и Дамјановића разговарано је и о обезбјеђивању нових просторија за рад Регионалног сједишта Педагошког завода у Фочи.

Извор:Радио Фоча

Поделите: