Search
Close this search box.

Златник за прворођену бебу у Фочи

Начелник општине Фоча Милан Вукадиновић даривао је златником прворођену бебу у Фочи. Ове године златник је припао Игњату Дракулу који је на свијет дошао 1. јануара.

Игњат је друго дијете у породици Љиљане и Ђура Дракула. Уз њега имају и кћерку.

-Беба је рођена у 14.10 часова, уочи Игњатијевдана, који је слава наше породице и због тога смо му дали име Игњат. Све је прошло без проблема и много нам значи што је наша беба прва рођена у години-рекла је дјечакова мајка Љиљана Дракул.

Начелник Вукадиновић истакао је да ће општина Фоча планирати унапређење пронаталитетне политике, те да традиционално додјељују златник прворођеној беби.

– Због епидемиолошке ситуације спријечени смо да организујемо Светосавску академију, на којој сваке године додјељујемо златник прворођеној беби. Ове године примио сам у кабинет породицу прворођеног дјечака и уручио им златник као мали знак пажње и подршке пронаталитетној политици- рекао је Вукадиновић.

Општина Фоча већ годинама сваком трећерођеном дјетету у породици, као и сваком новорођенчету у породици у којој родитељи не раде дарује 1.000 марака, а финансира и вантјелесну оплодњу.

У протеклој години у Фочи рођене су 122 бебе.

 

 

Поделите: