Search
Close this search box.

„Подијелимо радост Божића“ : Божићне печенице социјално угроженима

„Подијелимо радост Божића” назив је добротворне акције коју је покренуо начелник општине Фоча Милан Вукадиновић, а чији је циљ да се обезбиједе божићне печенице породицама слабијег имовинског стања у овој локалној заједници. Вукадиновић је донио одлуку да се средства која су у буџету планирана за организацију дочека Нове године преусмјере за куповину печеница социјално угроженима.

Због епидемије вируса корона и прописаних мјера заштите од заразе, ове године у Фочи неће бити заједничког дочека Нове године на Тргу краља Петра. Раније предвиђеним средствима за ту намјену, укључујући и новац који је планиран за новогодишњи ватромет, који ће такође изостати,  помоћи ће се Фочацима који живе у тешким условима да на достојанствен начин обиљеже празнике.

-Година на измаку је заиста тешка, нарочито породицама у којима нико не ради или имају ниска примања. Корисније је и важније да помогнемо тим породицама и обезбиједимо им божићне печенице, да подијелимо радост даривања и уљепшамо једни другима Христов рођендан-рекао је Вукадиновић.

Акцију, чији је покровитељ Општина Фоча, подржаће локални привредници и предузетници, док ће породице бити одабране према списку Центра за социјални рад.

-Доста наших привредника и приватника одазвало се акцији и мислим да ћемо у сарадњи са њима бројним породицама уљепшати најрадоснији хришћански празник. У сарадњи са Центром за социјални рад добићемо спискове породица, а настојаћемо да помоћ стигне до свих којима је потребна, у случају да нису корисници Центра-појаснио је Вукадиновић.

Општина, као заједничка кућа свих њених становника, овим симболичним гестом жели да као своју сталну обавезу и опредјељење покаже осјетљивост и саосјећање према породицама слабијег имовинског стања.

-Божићу се сви највише радујемо и нека и ова акција, за коју ћемо настојати да постане традиционална, буде додатна прилика да покажемо саосјећање и човјекољубље чему нас учи православна вјера- поручио је Вукадиновић.

Поделите: