Search
Close this search box.

НОВО – ЉЕПШЕ ЛИЦЕ ГРАДА

Због пандемије вирусом корона, радови на асфалтирању и санацији локалних и некатегорисаних улица и путева, нису се могли одвијати планираном динамиком, тако да се неки од њих завршавају ових дана.

 

У насељу Лазарево, након 37 година, односно откако је насеље изграђено, асфалтирана је Улица Цара Лазара и данас је безбједнија за саобраћај и љепша него што је икада била.

У њеном продужетку према центру града нови асфалт и ивичњаке добила је Ул. Бранка Радичевића, испод Градског стадиона. Укупна дужина тих саобраћајница је 1800 м. Предстоји постављање хоризонталне сигнализације и лежећих полицајаца када ће поменуте саобраћајнице показати своје право лице.

Завршено је и асфалтирање Светосавске улице која је уређена од горњег моста на Ћехотини до жељезног моста „9. мај“ . Урађен је и дио улице Меше Селимовића са паркингом а данас и сутра биће асфалтирана и Невесињска улица, која пролази кроз насеље од Градске пијаце до новог резервоара.


Предстоји асфалтирање и уређење дјечијег игралишта у насељу Самоборска (Степе Степановића)

У исто вријеме завршава се поплочавање тротоара у Његошевој улици, у којој су замијењене улазне степенице у објекат Центра за културу и информисање на коме је очишћена и „умивена“ фасада.

Велика инвестиција, изградња обилазнице од Болнице до Медицинског факултета, такође се приводи краја. Та саобраћајница ће бити оспособљена за несметан саобраћај из оба смјера, имаће пјешачку стазу, нову ограду и паркинг за 50 мјеста. Данас је договорено да општина додатно финансира постављање аутоматских капија на улазу у Болницу и на Медицински факултет.

Они Пројекти које је извршна власт планирала, а који због актуелне здравствене ситуације, нису могли бити реализовани, биће настављени.

Поделите: