Search
Close this search box.

СТУДИЈА О РИЗИЦИМА У ПАРКУ ПРИРОДЕ “ПИВА”, КАЊОНУ РИЈЕКЕ ТАРЕ И НАЦИОНАЛНОМ ПАРКУ “СУТЈЕСКА” И ЗАЈЕДНИЧКЕ СТАНДАРДНЕ ОПЕРАТИВНЕ ПРОЦЕДУРЕ

У циљу мапирања потенцијалних ризика на туристичким локацијама у прекограничном подручју Општине Плужине и Општине Фоча израђена је Студија о ризицима у Парку природе “Пива” (Црна Гора), кањону ријеке Таре и Националном парку “Сутјеска” (Босна и Херцеговина).

У студији су сагледани потенцијални ризици по безбједност људи, животиња, културних и материјалних добара и животне средине на главним туристичким локацијама у овим општинама, тј. подручјима Парка природе “Пива”, кањона ријеке Таре и Националног парка “Сутјеска”, што подразумијева детерминисање реалних појединачних ризика за сваку од ове три туристичке локације.

У оквиру ове активности су, у циљу унапређења безбједности на туристичким локацијама и успостављања прекограничне сарадње у области заштите и спашавања развијене и стандардне оперативне процедуре за дјеловање у ванредним ситуацијама и упутства за евиденцију о догађајима-катастрофама, извјештавању, размјени података, тражењу и прихватању помоћи.

Студија о ризицима и стандрадне оперативне процедуре ће бити дистрибуиране и коришћене од стране представника служби спашавања из обје општине.

Детаљније:

3. Студија о ризицима – Пива, Тара и Сутјеска

Поделите: