Search
Close this search box.

САОПШТЕЊЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

grb mali

ОПШТИНА ФОЧА

САОПШТЕЊЕ
ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ

Општински штаб за ванредне ситуације је, на сједници одржаној 27.07.2020. године, констатовао да је епидемиолошка ситуација на подручју цијеле регије, а и општине Фоча и даље неповољна. Тренутно је у Универзитетској болници 36 особа, са средње тешком, као и тешком здравственом ситуацијом – од тога су двије особе на респиратору.  Дом здравља врши здравствени надзор над 157 особа, од чега је 61 особа  позитивна на корона вирус. Тестирања се настављају сваког дана, по препоруци љекара.

Примијетно је да се одређени број људи неодговорно понаша, тј. да се не придржава прописаних мјера, посебно у угоститељским објектима. Има угоститељских објеката који не поштују  одлуку о радном времену до 23 часа, која је прописана одлуком и Републичког и Општинског штаба за ванредне ситуације, као и обавезу ношења маске у затвореном простору, која се односи  како на запослене, тако и на госте у објекту.

Општинска инспекција ће још једном упозорити све власнике угоститељских објеката и рафтинг кампова на обавезу придржавања прописаних мјера. На наредној сједници Општински штаб ће донијети одлуку о привременом затварању оних угоститељских објеката или рафтинг кампова који не поштују  донесене мјере.

Сва возила која врше превоз туриста до рафтинг кампова, у којима возачи и путници не поштују обавезу ношења заштитне маске, ће бити искључена из саобраћаја.

Општински штаб за ванредне ситуације апелује на грађане да се досљедно придржавају прописаних мјера, а то значи: обавезно кориштење заштитне маске, чешће прање руку, провјетравање просторија у којима се борави, избјегавање контаката са већим бројем особа, држање физичке дистанце од најмање 1,5 метар.

27.07.2020.године

Поделите: