Search
Close this search box.

ПРОИНТЕРОВИ ГРАНТОВИ ЗА ПОМОЋ МИКРОБИЗНИСИМА У СРПСКОЈ

Микробизниси у Републици Српској, чије је пословање због пандемије вируса корона било отежано и угрожено, могу рачунати на помоћ компаније Проинтер ИТСС. Помоћ обухвата грант и техничку подршку у изради интернет презентације бизниса.

Ова компанија је, уз техничку подршку Подручне привредне коморе Бањалука, данас расписала јавни позив за коришћење подршке за микро привредна друштва и предузетнике у Републици Српској, чије је пословање отежано у условима пандемије ЦОВИД-19, а који је отворен до 25. маја ове године.

На јавни позив за неповратну новчану помоћ или стручну подршку за израду интернет презентације могу се пријавити предузећа регистрована на територији Српске прије 30. новембра 2019. године, која запошљавају најмање два, а највише девет радника.

Услов је и да немају дуговања према Пореској управи, да су у претходне три године остварили годишњи приход мањи од 500.000 КМ, као и да за вријеме кризе нису отпуштали раднике.

– Пријаве које испуне наведене критеријуме биће достављене члановима Комисије коју ће чинити представници Привредне коморе, Проинтера и Министарства привреде и предузетништва Републике Српске. Предузећа ће се рангирати и бодовати на основу тога колику су штету претрпјели и каква је дугорочна одрживост њиховог пословања – саопштено је из компаније Проинтер ИТСС.

Расположива финансијска средства за неповратну новчану подршку износе 100.000 КМ. Једном кориснику може бити додијељено највише 5.000 КМ или у случају стручне подршке која је предвиђена за пет микро предузећа вриједност ИТ рјешења по субјекту не може бити већа од 2.000 КМ.

Проинтер ИТСС се одлучио на овакав потез имајући у виду чињеницу да се губици привреде у Босни и Херцеговини узроковани пандемијом мјере у милијардама. Због тога ће алоцирати властита новчана средства и дати стручну помоћ како би допринио ублажавању ових посљедица.

Микро субјекти имају прилику да добијањем једнократне финансијске подршке или стручне услуге превазиђу краткорочну неликвидност и осавремене пословање како би били што конкурентнији у вријеме кризе изазване корона вирусом.

Пријава на Јавни позив обавља се искључиво попуњавањем онлајн обрасца који се налази на интернет страници  mikroznacivise.com, на којој се може пронаћи и више информација о самом пројекту.

Крајњи рок за пријаву је до 25. маја 2020. године.

Поделите: