Search
Close this search box.

ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ЗАКЉУЧЦИ СА СЈЕДНИЦЕ ОДРЖАНЕ 8. МАЈА

ОПШТИНА ФОЧАОпштински штаб за ванредне ситуације

Закључци са сједнице одржане 8. маја

1. Субота, 9.мај, је Дан општине Фоча и нерадни дан. Радиће само дежурне службе.

2. У суботу ће, само за произвођаче из Фоче, радити зелена пијаца. Сви продавци и купци су дужни да се придржавају прописаних мјера заштите. Пијаца ће радити од 07 до 13 часова

3. Од понедељка, 11.маја, биће отворен Дечији вртић у Доњем пољу. Објекат ће бити припремљен, а мобилијар дезинфикован. Упозоравају се родитељи и они који довозе дјецу у вртић да су дужни носити заштитну маску.
Власнике кућних љубимаца подсјећама да је завршено уводити кућне љубимце у вртић, као и порту Храма Св.Саве.

4. Од понедељка почињу са радом кафићи, фризерски салони и стоматолошке ординације. Сви они су дужни да поштују прописане мјере, а Комунална полиција ће то контролисати.

5. Општински штаб ће подржати мјере о трајању радног времена, које пропише Републички штаб за ванредне ситуације.

6. Радници који су, по препоруци Републичког штаба и уз одобрење послодавца, протеклих дана били на поштеди, у понедељак, 11. маја, враћају се на посао.
Редовним радним обавезама враћају се и запослени у Музеју и Библиотеци.

7. Општински штаб је донио одлуку да се у наредној седмици уради детаљно прање и дезинфековање свих јавних површина, стубишта и осталих простора у граду у чему ће учествовати све службе: Ватрогасна јединица, предузеће Извор, предузеће Комуналац, територијалне јединице ЦЗ.

8. Општински штаб је, поводом Свјетског дана Црвеног крста, честитао празник Општинском организацији ЦК и похвалио огроман допринос који су дали у актуелној ситуацији спрјечавања ширења вируса корона. Општински ЦК је спремио два карантина у граду и социјално угроженим категоријама уручио пакете прехране и хигијене и организовао волонтерску службу за доставу и помоћ старим и болесним.
Честитка је упућена свим запосленима и свим волонтерима Црвеног Крста.

9. Општински штаб је позвао све грађане да се доследно придржавају прописаних мјера, јер либерализација превентивних мјера не значи да вируса нема. Вирус је опасност која постоји и на грађанима је, на нашој индивидуалној одговорности, да спрјечимо и зауставимо његово ширење.


Закључци са сједнице 8. маја

Поделите: