Search
Close this search box.

Закључци Штаба за ванредне ситуације општине Фоча, на сједници 23.03.2020.

Поводом епидемиолошке ситуације са „ЦОВИД-19“-корона вирусом, а у циљу провођења мјера за спречавање и сузбијање заразних болести, те заштите и спасавања становништва, Штаб за ванредне ситуације општине Фоча, на сједници од 23.03.2020.године, је
констатовао следеће:

1. Штаб констатује да се број лица која су у кућној изолацији, под надзором повећава. Још једном се апелује на сва лица која су дошла из ризичних подручја, да се досљедно придржавају препоручених мјера и кућне изолације. За лица којима је препоручена кућна изолација, а не буду то испоштовали, након опомене ће бити објављена имена.
2. У циљу што бољег сагледавања потреба старих, болесних и угрожених грађана, предсједници савјета градских мјесних заједница ће ступити што прије у контакт са предсједницима заједница етажних власника и остварити редовну комуникацију са Центром за социјални рад, Црвеним крстом и Цивилном заштитом општине.
На порталима средстава јавног информисања општине Фоча ће се објавити списак предсједника савјета мјесних заједница, са бројевима телефона, да би се грађани којима је помоћ неопходна, а немају помоћ од ближих сродника, могли да контактирају и предсједнике своје мјесне заједнице.
3. Због повећања броја обољелих од цорона вируса у кантону Горажде, препорука је да запослени који раде на подручју овог кантона, до даљњег не иду на посао, да се јаве свом породичном љекару и да поштују прописане мјере.
Такође, препорука је свим грађанима општине Фоча да одложе све одласке у кантон Горажде.
4. За сва лица која због обављања радних послова у смјенама након почетка полицијског часа, послодавци ће издати потврду, како би се могли кретати и након 20,00 часова, а у циљу обављања својих задатака.
5. Општина Фоча је при крају са активностима дезинфекције свих јавних површина и објеката како у граду, тако и у насељима Брод и Миљевина, а настављају се активности на прању улица и јавних површина.
6. Сугерише се свим грађанима да појачају мјере хигијене и да наставе проводити редовно чишћење и провјетравање својих простора.
7. Грађанима се препоручује да користе заштитне маске, поштују социјалну дистанцу и раније донешене мјере, уз апел да неконтролисано не купују намирнице.
8. Рад општинских инспекцијских служби се проводи и појачава.

Фоча, 23.03.2020.године


Закључци Штаба за ванредне ситуације општине Фоча, на сједници 23.03.2020.


Мјесне заједнице на подручју општине Фоча

Поделите: