Search
Close this search box.

Општине Плужине и Фоча представиле заједнички пројекат ”Туризам, Адреналин и Рафтинг Авантура (Т.А.Р.А)” на Сајму туризма у Београду

Заједнички штанд Општина Плужине и Фоча је на овогодишњем Међународном сајму туризма у Београду привукао значајну пажњу високих званичника, представника туристичке привреде, медија, као и бројних заинтересованих љубитеља авантуре и активног туризма.

Током трајања сајма, у периоду од 20-23. фебруара, штанд су посетили предсједник Републике Србије Александар Вучић, министарка за европске интеграције Републике Србије Јадранка Јоксимовић, министар трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије Расим Љајић, министар за ЕУ интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, представници Министарства трговине и туризма Републике Српске, шеф Делегације Европске уније у Србији Сем Фабрици, шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић, директорица Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић, начелник Општине Фоча Радисав Машић и Општине Вишеград Младен Ђуревић, као и многи други званичници, представници туристичких организација и агенција из целог региона.

Такође, штанд је посјетило више медијских кућа и самосталних продукција из Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије, који су снимили прилоге о туристичким потенцијалима и атрактивним производима овог прекограничног подручја.

Највеће интересовање, традиционално, привукао је рафтинг Таром и Дрином, Национални парк „Сутјеска“ и Парк природе „Пива“ . Многобројни посјетиоци изразили су велико интересовање да у току свог одмора посјете ову прекограничну област и да уживају у природним љепотама и атракцијама. Више агенција и појединаца је било заинтересовано за додатне информације о могућности организације теам-буилдинг активности у овом подручју.

Сви посјетиоци штанда су имали прилике да се детаљније упознају са целокупном туристичком понудом Општина Плужине и Фоче, као и активностима и очекиваним резултатима пројекта ”Туризам, Адреналин и Рафтинг Авантура (Т.А.Р.А)” које ове двије општине спроводе са циљем развоја и промоције прекограничног подручја као јединствене дестинације за активни туризам. Пројекат се спроводи у сарадњи са Парком природе „Пива“ и Туристичком организацијом Општине Фоча, а финансира га Европска унија у оквиру Програма прекограничне сарадње БиХ и ЦГ.

Реализација пројекта почела је 1. децембра 2019. и трајаће двије године, до краја новембра 2021. године.

За више информација, молимо контактирајте:

Марица Крсмановић,

Општина Фоча

Телефони: +387 58 210 134

Е-маил: nacelnik@opstinafoca.rs.ba

Поделите: