Search
Close this search box.

Дан Републике у Фочи: Српским јединством градити снажну и стабилну Српску

Дан Републике Српске је симбол јединства и слободарских идеала српског народа, поручено је са прославе 28. рођендана Српске у Фочи.

На коктелу организованом поводом Дана Републике, замјеник начелника општине Зоран Елез је напоменуо да српски народ у рату од 1992. до 1995. године није дозволио да му се понови Јасеновац.

Он је истакао да се данас гради стабилна и снажна Српска у којој има мјеста за све нације и вјере.

Елез је навео да никада неће бити заборављени српски јунаци који су уградили животе у темеље Српске.

„Општина Фоча води рачуна о борачкој популацији. Минуле године изградили смо двије стамбене зграде у коју су смјештене најугорженије породице, а у сарадњи са борачким организацијама помажемо борачкој популацији“, навео је Елез.

Он се захвалио фочанској омладини на синоћњој величанственој прослави Дана Републике.

„Момци су приредили свечан дочек 28. рођендана и на сентименталан начин нас подсјетили на 646 српских жртава у Фочи“, рекао је Елез.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Фоча Срђан Станковић истакао је да је Српска створена крвљу српских бораца и да ће као таква вјечно трајати.

„Српска се никада не може укинути, нећемо је дати до задње капи крви“, поручио је Станковић.

Поводом 28. рођендана Српске, на Градском гробљу Божовац служен је помен парастос српским жртвама из Фоче у посљедњем рату.

Организована је посјета спомен соби у Музеју Старе Херцеговине, а на централном спомен обиљежју положено је цвијеће и прислужене су свијеће за душе страдалих у рату. Свечани коктел одржан је у Центру за културу и информисање.

Поделите: