Search
Close this search box.

Прво празнично даривање обрадовало вишечлане породице

Четрдесет четири фочанске вишечлане породице са малољетним дјететом даровао је данас начелник општине Фоча, Радисав Машић, новчаном помоћи од 1.000 конвертибилних марака. Код породица радост и изненађење на лијепом гесту начелника општине.

Помоћ, коју први пут вишечланим породицама додјељује први човјек општине, изненадила је и Маријану Рашевић, незапослену мајку четворо дјеце.

 

 

-Заиста смо захвални начелнику општине и изненађени подршком. Значиће нам-рекла је Рашевићева.

И Снежана Дракул мајка је четворо дјеце. Једна кћерка јој је већ засновала своју породицу, а породичну радост умножава малољетни син. Ганута је подршком општине.

-Диван гест. Овдје сам већ више од тридесет година и први пут се овако нешто дешава. Живот сам посветила дјеци, иако немам посао, тако да се радујем овоме и надам се да ће нешто слично и даље да буде, не по питању донација, већ подршке дјеци из вишечланих породица-рекла је Дракулова.

У фочанском Удружењу породица са четворо и више дјеце задовољни-новчана подршка добродошла је у претпразничким данима. Предсједница Удружења, Лјиљана Дракул, каже да ажурирају евиденцију, због чега позивају породице са малољетном дјецом да се јаве како би и њима била уручена помоћ начелника општине.

-Трудили смо се да заступимо све породице. Уколико је неко преостао, довољно је да се јаве у Удружење, да упишем њихове податке и помоћ ће им, како је обећао начелник, бити накнадно уручена-појаснила је Дракулова.

Иако нова, ово није једина мјера којом општина помаже породице са више дјеце.

-Ми смо кроз скупштину одлуку регулисали да дјеца из вишечланх породица имају општинску стипендију, да у обданишту дјеца из ове категорије имају одређене попусте, затим новчано стимулишемо новорођену дјецу у тим породицама, а регулисаћемо и још неке погодности-рекао је начелник општине Фоча, Радисав Машић.

Начелник Машић најавио је да ће у сљедећој години дефинисати подршку вишечланим породицама, са акцентом на запошљавање дјеце и давања олакшица у рјешавању стамбеног питања.

 

Поделите: