Search
Close this search box.

Додик у Фочи: Након ревизије, убрзати реализацију “Бук Бијеле”

Српски члан предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је вечерас у Фочи да ће реализација најављених капиталних инфраструктурних пројеката, као што су градња хидроелектрана на Дрини и новог пута до Тјентишта, чији се почетак ускоро очекује, отворити велике могућности за привлачење инвеститора и отварање радних мјеста.

Додик је након састанка са начелником општине Радисавом Машићем и директорима више јавних установа подсјетио да је Влада Српске донијела заједничку одлуку са Владом Србије о коначној изградњи хидроелектрана „Бук Бијела“, „Паунци“ и „Фоча“ на горњем току Дрине на подручју општине Фоча, као јединствене цјелине.

„Сада се врши ревизија пројеката и чим то буде завршено, видјећемо на који начин ћемо убрзати изградњу. Наставићемо да радимо пут према Тјентишту и даље према Гацку, а тренутно смо у фази пројектовања и рјешавања имовинско-правних односа. Све ово ће бити додатна динамика којом ће се скренути позитивна пажња на Фочу“, истакао је Додик.

 

Он је похвалио општинско руководство на добром управљању и успјешној реализацији бројних пројеката у сарадњи са Владом Српске, подсјетивши да је у току модернизација Универзитетске болнице и изградња новог вртића.

Додик је обећао и да ће Влада Српске наставити да помаже развој рафтинг туризма, те да ће започето асфалтирање пута десном обалом Таре бити завршено у наредних неколико година заједно са изградњом путне дионице до Тјентишта и магистрале према Шћепан Пољу.

„Повећањем комуникацијске способности читавог овог простора, јача и значај Националног парка „Сутјеска“ и сигурно ће све много другачије бити изградњом пута од Фоче до Тјентишта. Разговарамо са многим људима у вези са смјештајним капацитетима на Тјентишту. Влада је за то задужена, има интереса и у Српској и Србији и сигурно ће то у перспективи веома брзо бити истакнуто као једна од најважнијих дестинација на путу од Београда до мора“, закључио је Додик.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је након састанка са Додиком да ова локална заједница стабилно послује и да су успјешно реализоване све инвестиције, које су договорене са Владом Српске.

„Имамо још неколико пројеката, које ће Влада и предсједник подржати, а прије свега ријеч је о обданишту, које завршавамо и које треба опремити, о путу према Тјентишту и о пројектима које смо добили захваљујући Влади Србије“, навео је Машић.

Извор: Радио Фоча/И. Јанковић

 

Поделите: