Search
Close this search box.

ПОКЛОНОМ СА ГРЧКИХ МЕТЕОРА МАТУРАНТИ ЗАХВАЛИЛИ НАЧЕЛНИКУ ОПШТИНЕ

Пет матураната Средњошколског центра Фоча којима је локална управа финансирала трошкове осмодневне екскурзије у Грчку посјетили су данас начелника општине Радисава Машића и изразили захвалност на помоћи и подршци коју им је пружио.

Матуранти су начелнику уручили симболичан поклон који су му донијели са грчких Метеора, иконе Светог Саве и Пресвете Богородице.

Фочански матуранти на екскурзији у Грчкој боравили су у Солуну, Паралији, Атини, Пелопонезу, Делфима, Метеорима, гдје су обишли бројне културно-историјске знаменитости и атрактивне туристичке дестинације упознавајући се са богатом грчком културом, традицијом и историјом.

Осим лијепих утисака које су понијели из земље Олимпијских игара, природних феномена, чудесних храмова и богова, средњошколци нису заборавили да се симболичним поклоном одуже начелнику општине.

-На овај начин смо изразили захвалност у своје, али у име цијеле школе и показали да нам то много значи што нам је начелник помогао-рекла је матуранткиња Ивана Крунић.

У локалној управи сматрају да је подршка матурантима примјер солидарности са онима којима је помоћ потребна.

-Заиста ме гануо овај лијепи гест ученика, јер видим да имају ту врсту осјећаја да се захвале за мали гест пажње који смо им пружили, а ја лично сматрам да дјеци треба омогућити да путују и да никога не треба раздвајати-сматра Радисав Машић, начелник општине.

Пет матураната, одликаша и истакнутих ученика, истичу да им је жеља да се након факултетског школовања врате и наставе да доприносе својој локалној заједници.

Поделите: