Search
Close this search box.

ФОЧА УСКОРО У ПОПУЛАРНОМ СЕРИЈАЛУ “САСВИМ ПРИРОДНО”

Надалеко познати љубитељ природе и аутор РТС-овог серијала “Сасвим природно” новинар Јован Мемедовић снимајући кадрове за низ емисија о екологији и природним љепотама ријеке Дрине, од њеног изворишта до ушћа у Саву, посјетио је Фочу и огледнуо се у њеним природним богатствима.

Прве кадрове ових дана снимио је управо надомак Фоче, на мјесту гдје почиње Дрина својеврсни бисер овог дијела Европе.

Мемедовић и екипа спустали су се буковима Дрине у кајацима и рафтинг чамцима од мјеста гдје Дрина настаје, спајањем Пиве и Таре, све до Ауто кампа “Дрина”.

Аутор популарног серијала фокусирао се на еколошки аспект Дрине, односа човјека који живи на обалама Дрине према овој прелијепој ријеци, као и природне љепоте нанизане цијелим њеним током.

Кроћење њених букова и крстарење чамцима и бродићима посљедњих година све привлачнији су туристички производ гостима из цијелог свијета који радо свраћају у ове крајеве. Добрано је то познато Мемeдовићу који своје годишње одморе редовно проводи на ријеци Дрини, а овом приликом о туристичким потенцијалима Фоче и свиме оним чиме ова локална заједница може да се подичи, када је у питању туризам, разговарао је са начелником општине Радисавом Машићем.

-Говорио сам о потенцијалима Фоче, природним и свим њеним ресурсима којима располаже уз ријеку Дрину и уопште о ономе по чему је другачија од осталих општина. Ријеч је о врло важном пројекту, о популарном серијалу који је врло гледан и који се емитује на Радио-телевизији Србије и сателитским каналима које прати скоро читав свијет и врло је важно Фочу гледати у овако једном озбиљном пројекту, то је најбоља презентација овог краја-рекао је Машић.

Машић је Мемедовића упознао о пројектима које Фоча реализује, а који се добрим дијелом односе на екологију и заштиту животне средине.

-Ми смо вец у области екологије урадили прву фазу водовода, радимо сада пројекат за другу фазу, а онда трећу чиме ћемо отпадне воде, фекалне и оборинске воде које нажалост заврше у Дрини каналисати, колекторима пречишћавати, тако да ће у догледно вријеме из Фоче у Дрину бити враћена чиста вода-казао је Машић.

Учешће Фоче у документарном путописно-забавном серијалу “Сасвим природно” у општинској ТО виде као снажну медијску промоцију ове локалне заједнице.

-Јован Мемедовић, осим екологије и заштите животне средине, снима љепоте ријеке Дрине, све оно што она нуди, прича о изузетном овдашњем крајолику и пејзажима, тако да је то веома озбиљна промоција и хидролошког и туристичког потенцијала. Огроман број гледалаца прати његове емисије што је у медијском смислу и промоцији Фоче за нас веома значајно-сматра Љепосава Ђајић, директор ТО Фоча.

Мемедовић је из Фоче наставио експедицију низ Дрину снимајући нови серијал који ће пред гледаоцима бити већ од септембра.

 

Поделите: