Search
Close this search box.

ПОЗИВ ОСОБАМА ЗА ИНВАЛИДИТЕТОМ ЗА БАВЉЕЊЕ ПЧЕЛАРСТВОМ

Паљанско Удружење за помоћ дјеци и омладини са посебним потребама „Сунце“ позвало је особе са инвалидитетом са подручја пет босанскохерцеговачких општина да се до краја мјесеца јуна пријаве на позив за учешће у пројекту „ Лица са инвалидитетом – Лидери у пчеларству“.

На позив се могу јавити незапослена лица са инвалидитетом са подручја општина Пале, Соколац, Рудо, Фоча, Невесиње и Прозор-Рама.

Пројекат реализују у сарадњи са НВО Савез удружења родитеља дјеце и омладине са тешкоћама у развоју ‘Наша иницијатива’ из Подгорице, у оквиру програма ИПА II прекограничне сарадње  Босне и Херцеговине и Црне Горе,  који финансира Европска Унија.

Сви одабрани кандидати након едукације добиће по десет младих пчелињих друштава са кошницама, литературу, основну опрему,  материјал неопходан за покретање производње меда и менторску подршку у трајању од 12 мјесеци.

-Циљ пројекта је да лица са инвалидитетом која добију опрему и пчелиња друштва, након завршетка пројекта, наставе да се баве пчеларством кроз самозапошљавање и тиме стичу приходе за живот-саопштено је из Удружења “Сунце”.

По завршетку пројекта, пчелиња друштва и опрема прелазе у трајно власништво одабраних кандидата.

Poziv za osobe sa invaliditetom za bavljenje pčelarstvom

 

 

Поделите: