Search
Close this search box.

ОПШТИНА ПРУЖА ПОДРШКУ РАФТИНГ ТУРИЗМУ

У циљу развоја рафтинг туризма општина Фоча је у прошлој години пробила трасу пута десном обалом ријеке Таре у дужини од око 20 километара.

Власницима рафтинг кампова на тај начин омогућено је да до одредишта на Брштановици дођу територијом Републике Српске, без преласка и задржавања на граници са Црном Гором.

Пут је пред почетак туристичке сезоне додатно насипан и на појединим дионицама прошириван како би се омогућио саобраћај комби возила и џипова који превозе туристе-саопштено је из општине.

У саопштењу се додаје да ће се у договору са рафтерима коришћење пута наплаћивати 4 КМ по особи, а сва средства прикупљена по том основу у договору са представницима рафтера, искористиће се за модернизацију тог пута. Наплату ће вршити туристички радници на рампи и селу Хум.

-Овакав концепт кориштења новоизграђеног пута за чију изградњу је општина Фоча издвојила око 1,5 милион подржали су сви власници рафтинг кампова-истиче се у саопштењу.

Из локалне управе наглашавају да ће бројне погодности које нова путна траса Хум-Брштановица нуди, како рафтерима тако и сеоском становништву на десној обали ријеке Таре, тек доћи до изражаја у наредним годинама.

Поделите: