Search
Close this search box.

У СКЛОПУ ПРОГРАМА ПОСТИНВЕСТИЦИОНЕ ПОДРШКЕ ПОСЈЕЋЕНЕ ДВИЈЕ КОМПАНИЈЕ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ

Представници Општине Фоча и Међународне финансијске корпорације (IFC) посјетили су данас дрвопрерађивачко предузеће „Продановић“ и компанију за откуп и прераду воћа, поврћа, гљива, шумских плодова и љековитог биља „Сезона“ и разговарали на који начин општинска администрација може да помогне и подржи развојне активности ових привредних субјеката.

Током одвојених састанака организованих у склопу Програма постинвестиционе подршке Сарадничке мреже разговарано је и о начинима на које се може унаприједити пословно окружење и јачати конкурентност општине Фоча.

Општина Фоча се прикључила и постала активни члан Сарадничке мреже, мреже институција на свим нивоима власти успостављене с циљем пружања подршке инвеститорима у превазилажењу административних баријера у реализацији њихових предузетничких идеја.

Подршка предузетницима након иницијалног улагања је кључна компонента унапређења инвестиција и један од начина капитализације настојања свих нивоа власти да привуку нове, а постојеће инвестиције учине одрживим.

Програм постинвестиционе подршке има за циљ продубити комуникацију између инвеститора и надлежних општинских служби ради остваривања раста и развоја ових компанија.

Стога је од кључног значаја да сви нивои власти, а посебно локална заједница подрже долазак инвеститора и реализацију инвестиција, јер само успјешне инвестиције могу да подигну ниво запослености, а тиме и укупан привредни потенцијал те локалне заједнице, што је и основни разлог укључивања Општине Фоча у програм Сарадничке мреже.

Чланица Групације Свјетске банке IFC у сарадњи са Британском амбасадом, у оквиру Пројекта привлачења инвестиција и унапређења пословног окружења на локалном нивоу (LIFE), пружа техничку подршку Општини Фоча у провођењу Програма постинвестиционе подршке.

Поделите: