Search
Close this search box.

МАШИЋ: ОДБОЈКАШИЦЕ ДОНИЈЕЛЕ ВЕЛИКУ РАДОСТ

Начелник општине Фоча Радисав Машић обећао је данас на пријему организованом за одбојкашице “Маглића” – нове шампионке Српске да ће општина наставити да подржава њихов рад.

Машић је одбојкашицама честитао освајање титуле и пласман у Премијер лигу БиХ и уручио им и симболичне новчане награде, истакавши да су свима у Фочи приредиле велику радост.

“Нама је посебно важно да у нашем клубу играју све дјевојке које су поникле у Фочи, а то је наша стратегија у развоју спорта да се омладина из Фоче бави спортом. Одбојкашки клуб поштује ту стратегију и обавеза локалне заједнице је да га помаже, тим више што су и до сада сва средства која су добијали из буџета трошили намјенски и имали оправдање за сваку марку”, рекао је Машић. Он је напоменуо да пласман у виши ранг такмичења подразумијева и веће захтјеве за финансијским средствима, али и веће могућности за проналажење спонзора.

“Већ имамо најаве неких фирми и установа које су заинтересоване да помогну Одбојкашки клуб, а да се њихова реклама види или на утакмици или на дресовима и то је простор за менаџемент клуба да се више ангажује. Када је ријеч о локалној заједници, морамао у расподјели средстава за спорт направити селекцију и финансирати квалитет у спорту”, рекао је Машић.

Он је подсјетио да је општина свим дворанским спортовима омогућила оптималне услове за тренинг и такмичење. Одбојкашица “Маглића” Маја Машић захвалила је начелнику Машићу на подршци, напоменувши да је општина главни спонзор клуба. Тренер нових шампионки Српске Владо Вуковић каже да сви у клубу још уживају у великом успјеху, а под утиском препуне дворане и величанствене атмосфере на одлучујућој утакмици, али и да ће што прије почети да размишљају о наступу у Премијер лиги.

“Када бисмо имали све наше играчице које су поникле у Фочи, а које наступају за премијерлигашке клубове, сигурно бисмо се борили за првака БиХ. Имамо добар омладински кадар, који може да игра Премијиер лигу, али су нам потребна појачања на одређеним позицијама да бисмо били конкурентан учесник најјачег такмичења у БиХ”, рекао је Вуковић.

Он је најавио да идуће седмице у Фочу долази прослављени српски одбојкаш Владимир Вања Грбић, освајач златне олимпијске медаље и члан Свјетске одбојкашке куће славних.

“Вања Грбић у Фочу долази у сриједу, 4. априла, да представи свој одбојкашки камп на Златибору и да тим поводом одржи показни тренинг публици и дјеци у Фочи. И он је чуо за успјех `Маглића` и међу првима нам честитао”, рекао је Вуковић.

Поделите: