Search
Close this search box.

НЕОПХОДНА ВЕЋА ПРОМОЦИЈА АКЦИОНОГ ПЛАНА ЗА КОХЕЗИЈУ ЗАЈЕДНИЦЕ

Домаћа јавност није довољно упозната са Акционим планом за кохезију, те је потребно више радити на његовој промоцији путем званичног сајта Општине Фоча, медија и савјета мјесних заједница, организовати посјете мјесним заједницама заједно са одборницима локалног парламента, али и културне и друге активности кроз које би се указало на значај овог документа.

Закључено је ово на јучерашњем састанку представника Скупштине Општине Фоча, Канцеларије Организације за европску безбједност и сарадњу /ОЕБС/ у Фочи са општинским установама и удружењима грађана.

На састанку су истакнути појединачни случајеви и инциденти који нарушавају кохезију заједнице, као и позитивни примјери школских установа и других субјеката у превенцији и борби против кривичних дјела почињених из мржње.

-Учесници састанка указали су да на терену није било озбиљнијих инцидената, али да се о инцидентима више прича него о позитивним примјерима и доброј пракси, што је неопходно промијенити-саопштено је из општине Фоча.

У саопштењу се подсјећа да је Акциони план за кохезију заједнице СО Фоча усвојила прије четири године у оквиру ОЕБС-овог пројекта “Превенција и борба против кривичних дјела почињених из мржње”.

-Кохезија заједнице представља капацитет друштва да обезбиједи благостање за све своје чланове, управљајући разликама и подјелама, избјегавајући маргинализацију-подсјећа се у саопштењу.

С циљем боље промоције Акционог плана за кохезију представник Канцеларије ОСЦЕ-а у Фочи, Жељко Вукановић,  најавио је заједнички састанак са представницима општине Вишеград, који ће се одржати у овој општини 27. марта.

 

Поделите: