Search
Close this search box.

ПОЛУГОДИШЊИ ПОСАО ЗА ОСМОРО МЛАДИХ

Осморо младих из Фоче од 18 до 35 година из социјално осјетљивих категорија и ове године добиће своје прво шестомјесечно запослење и на тај начин стећи радна искуства. Резултат је то меморандума о наставку реализације пројекта “Помоћ за самопомоћ” који су данас  потписали начелник општине Фоча Радисав Машић и представници сарајевског Удружења “Прогрес”.

Општина Фоча већ шесту годину у сарадњи са Удружењем “Прогрес” спроводи овај пројекат, чији је циљ да се младима омогући што већа конкурентност на тржишту рада.

Осим што добију прилику да стекну прве радне вјештине, млади имају могућност да након пола године остану у радном односу код послодаваца.

-У сарадњи са нашим партнерима и ове године од 1.маја запослићемо на шест мјесеци осморо младих из социјално осјетљивих категорија и настојати да њихови послодавци стекну повјерење у њих и да они остану у сталном радном односу-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Половину средстава у овом пројекту обезбјеђује  општина, а другу половину Удружење „Прогрес“ из Сарајева, док је уплата доприноса обавеза послодаваца.

До сада је кроз овај програм, који се спроводи  у још девет општина у БиХ уз подршку њемачке фондације „Крила наде“, прошло 40 младих Фочака, од којих је 60 одсто остало у радном односу.

Поделите: