Search
Close this search box.

МАШИЋ: СЛИЈЕДИ ИЗГРАДЊА НОВОГ ВРТИЋА И НАСТАВАК ОБНОВЕ ВОДОВОДА

Изградња новог објекта дјечијег вртића и наставак обнове градског водовода најважније су ставке у овогодишњем програму рада начелника општине Фоча Радисава Машића, који је добио подршку одборника локалног парламента.

Општина Фоча је кредитним средствима од 2,5 милиона КМ обезбиједила средства за изградњу зграде Дјечијег вртића “Чика Јова Змај”, капацитета 200 мјеста.

Машић је навео да је друга фаза обнове градског водовода, која подразумијева замјену цијеви секундарног водовода, добила сагласност Владе Српске.

“Наредни корак је расписивање међународног тендера и избор најповољнијег понуђача”, истакао је Машић.

Он је нагласио да би у овој години могла почети и експлоатација руда олова, бакра и цинка на Челебићима јер је фирма “Вестерн Мајнинг”, која је спровела истраживања на овом подручју, Влади Српске упутила захтјев за експлоатацију.

Машић је додао да је једна од већих инвестиција у Фочи, која ће бити завршена ове године, реконструкција Спортске сале “Партизан”, вриједна 180.000 КМ, а дио је пројекта “Локални интегрисани развој” који реализује УНДП, а финансира ЕУ уз учешће општине.

У овој години ће бити завршена и изградња двије зграде у насељу Бараковац за социјално-угрожене породице и породице из колективног центра у Миљевини, а пут десном обалом Таре, који је пробијен прошле године, биће припремљен до почетка сезоне.

Одборници су усвојили и извјештај рада начелника за претходну годину, као и извјештаје општинских инспекција-тржишне, здрaвствено-санитарне, урбанистичко-грађевинске и водопривредне, те комуналне полиције.

Подршку одборника добили су и  извјештаји о раду за прошлу и програми рада за ову годину Центра за културу и информисање, Центра за социјални рад, Музеја Стара Херцеговина и Туристичке организације.

Разматрала се и информација о раду спортских клубова, док је информација о положају расељених лица, повратника и корисника алтернативног смјештаја враћена на дораду.

Одлуком одборника Стraтегија за младе на подручју општине Фоча у периоду до 2022.године у форми нацрта упућена је у јавну расправу.

 

Поделите: