Search
Close this search box.

У ФОЧИ ВЕЛИКА ПОКАЗНА ВЈЕЖБА “ДРИНА 2018”

Велика показна вјежба спасавања на води Републичке управе цивилне заштите под називом “Дрина 2018.” биће одржана у Фочи почетком марта, договорено је на данашњем састанку представника Управе и локалне заједнице. Циљ вјежбе је да све спасилачке јединице којима Српска располаже покажу спремност и обученост како би у случају ванредних ситуација могли успјешно да дјелују.

Директор Републичке управе цивилне заштите Миле Међед рекао је да ће носиоци вјежбе бити специјализоване јединице Управе уз подршку локалних спасилачких јединица и служби.

-То је прилика да се покаже обученост наших спасилачких јединица које су спремне да у сваком тренутку помогну грађанима РС-рекао је Међед.

Истакао је да Републичка управа цивилне заштите има шест спасилачких тимова и јединица који су учествовали у бројним вјежбама на простору Српске, БиХ и региона.

Начелник општине Фоча Радисав Машић рекао је да ће ова вјежба бити прилика и да све локалне јединице покажу способност и брзо дјеловање у посебним условима.

-Договорили смо се да све наше капацитете којима располажемо ставимо у службу Републичкој управи цивилне заштите и вјерујемо да ће уз велики одзив грађана ова вјежба заиста показати један висок ниво обучености свих спасилачких јединица-рекао је Машић.

У Фочи су неријетке интервенције припадника Цивилне заштите и спасилачких клубова у спасавању на води,али и на планинама. Овдашњи припадници Спасилачког клуба „Волф“, Горске службе спасавања, Спелеоспилачке службе и Црвеног крста прошли су бројне значајне обуке код нас и у западноевропским земљама.

Поделите: