Search
Close this search box.

МАШИЋ: ПОЧЕТАК ГРАДЊЕ НОВОГ ОБДАНИШТА НА ПРОЉЕЋЕ НАРЕДНЕ ГОДИНЕ

Израда пројекта новог објекта Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“ у Фочи приводи се крају, док се почетак градње очекује на прољеће наредне године, најавио је начелник општине Фоча, Радисав Машић, који је данас традиционално посјетио малишане ове установе поводом Недеље дјетета и уручио им пригодне поклоне.

-У току је израда пројекта новог објекта, што би требало да буде ускоро, како бисмо на једној од наредних сједница СО Фоча изашли са приједлогом пројекта градње и начином финансирања. Жеља нам је да у овом периоду завршимо све те обавезе, како бисмо са почетком нове грађевинске сезоне кренули са изградњом новог обданишта- рекао је Машић и додао да својом посјетом вртићу скреће пажњу јавности  на потребу сталне бриге о дјеци и младим нараштајима.

Постојећа зграда обданишта стара је више од пет деценија. Због све већег интересовања родитеља за боравак малишана у овој установи, простора је све мање. Новоизграђени објекат био би капацитета око 250 мјеста, чиме би коначно био ријешен овај дугогодишњи проблем. Подршку изградњи раније је најавио и предсједник РС, Милорад Додик.

-У Дјечијем вртићу тренутно борави 160 малишана распоређених у седам васпитних група. Листа чекања попела се на 110 и нама је заиста проширење капацитета приоритет и просто горући проблем-рекла је Слађана Владичић, директорица Вртића.

Под слоганом “Дјечији свијет-мој свијет”, малишани Вртића током цијеле седмице кроз игру, пјесму, едукативне и забавне садржаје скрећу пажњу на основна права најмлађих, али и указују да је дијете важно сваки дан у години.  Подсјећају и на важну улогу породице у укупном развоју дјетета.

Поделите: