Search
Close this search box.

СО ФОЧА: ОДБОРНИЦИ ЗАТРАЖИЛИ КОНТРОЛУ У ОБЛАСТИ РАДА

Одборници СО Фоча усвојили су закључак да надлежне инспекцијске службе изврше контролу запослених радника, уплате доприноса и поштовања радног времена у свим предузећима, радњама и установама на подручју ове локалне заједнице, како би се установио тачан број запослених и незапослених лица, али и утицало на смањење броја радника на црно и кршења радничких права.

Затражили су да се формира Привредни савјет чија би основна улога била рад на побољшавању привредног амбијента и привлачењу инвеститора, те да начелник општине формира радну групу која ће предложити начин рјешавања инфраструктурних проблема у индистријској зони Брод на Дрини.

Одборници су усвојили већином гласова извјештај о извршењу општинског буџета за период од 1. јануара до 30. јуна ове године.

У првој половини 2017. године, општина Фоча наплатила је 4.459.331 КМ прихода, односно 38,64 одсто од годишњег плана, док је у истом периоду потрошила 4.694.175 КМ или 40,68 одсто од планираних годишњих трошкова.

Наплаћено је 45,30 одсто од планираних пореских прихода, док су непорески приходи у првих шест мјесеци на нивоу од 31,34 одсто од годишњег плана.

Мирјана Давидовић, начелник Одјељења за финансије општине рекла је да је ово само пресјек стања на крају прве половине године, те да је динамика пуњења буџета различита по мјесецима и да је у другој половини године прилив средстава већи.

Навела је примјер да су средства од шумских сортимената у првој половини износила 180.000, а да је у јулу и августу наплаћено 300.000 марака.

Одборници су усвојили нову одлуке о безбједности саобраћаја на подручју општине, којом ће се ускладити са најновијим законским измјенама.

Одлуком  се, на територији општине Фоча, регулише режим саобраћаја и ограничења, заустављање и паркирање, те обучавање кандидата за возаче моторних возила, а предвиђено је и формирање савјетодавних тијела за безбједност саобраћаја.

Донесена је и одлука о расписивању јавног конкурса за избор и именовање чланова управних одбора Центра за културу и информисање, Апотеке Фоча, Центра за социјални рад и Музеја Стара Херцеговина, усвојени су извјештај и програм рада Дјечијег вртића “Чика Јова Змаја за директора ове јавне установе поново је именована Слађана Владичић.

 

Поделите: