Search
Close this search box.

ФОРУМ ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ: ПОВЕЋАТИ БЕЗБЈЕДНОСТ ДЈЕЦЕ У САОБРАЋАЈУ

Представници мјесних заједница и директори школа на сједници Форума за безбједност општине затражили су од полицијских службеника и надлежних да посебну пажњу усмјере на безбједност дјеце у саобраћају у близини школа, јер ђаци до појединих подручних школа пјешаче уз магистралне путеве по неколико километара.

Највећи проблем је у МЗ Брод на Дрини гдје до школе уз магистрални пут свакодневно пјешачи седамдесет малишана. На овој дионици нема ни пјешачке стазе нити адекватне саобраћајне сигнализације, а саобраћај и брзина кретања возила  се због карактера пута не могу ограничити.

-Морамо да предуземо нешто по том питању, а ако те не буду могли ЈП “Путеви РС”, чија је то надлежност, ми ћемо ићи са приједлогом да наредне године планирамо тај дио обавезе и направимо пјешачку стазу-рекао је Радисав Машић, начелник општине и предсједник Форума за безбједност.

На Форуму је истакнуто да је број почињених кривичних дјела на подручју Фоче у првом полугодишту 2017.године у благом порасту, али је укупна безбједносна ситуација на задовољавајућем нивоу.

-У првих шест мјесеци биљежимо 56 кривичних дјела, док је у истом периоду лани  регистровано 49 кривичих дјела. Више од 90% расвијетљено је и откривени су починиоци.  Евидентирано је  48 нарушавања јавног реда и мира, који се дешавају нарочито у дане викенда, а на које се често жале грађани – навео је Велимир Костовић, начелник ПУ Фоча.

Поделите: