Search
Close this search box.

У ЈУНУ ПРВА ФОЧАНСКА РЕГАТА

Од фочанског рафтинг кампа Бастаси до ушћа Ћехотине у Дрину, 18. јуна биће одржана прва туристичко-промотивна и забавна регата “Дринска авантура”, чији је организатор Омладински покрет Фоча.

Ријека Дрина је посљедњих неколико година постала препознатљива по масовним регатама, али у средњем и доњем дијелу њеног тока, док на подручју Фоче, гдје ова бистра ријека настаје спајањем Таре и Пиве, таква манифестација, мада је било покушаја, никада није заживјела.

IMG_0432

Уз паролу “Гдје настаје Дрина, почиње авантура”, млади Фочаци се надају да ће овог пута, уз подршку општинских и републичких институција, али, прије свега, рафтинг клубова, успјети да направе много озбиљнију причу.

-У недјељу, 18. јуна ујутро, на разним пловилима кренуће се са кампа Бастаси до аква парка `Ушће`, уз трку чамаца од Брода на Дрини до Фоче, за шта ћемо обезбиједити награде, а изабраћемо и најоригиналнији чамац. У међувремену, на аква парку ће се организовати ди-џеј парти, игре без граница и други забавни садржаји- каже предсједник Омладинског покрета Младен Мандић.

Дан уочи регате, Омладински покрет ће организовати дебату за младе из општина које гравитирају уз ријеку Дрину, а истог дана у вечерњим часовима на аква парку “Ушће” биће одржан концерт сарајевске групе “Забрањено пушење” уз предгрупу “Мајсторси” из Источног Сарајева.

Бесплатан камп за младе биће организован на помоћном стадиону Фудбалског клуба “Сутјеска” у Доњем Пољу.

17902107_10213460345965426_1791027820_o
Манифестацију су подржали општина Фоча и Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске.

-Учествоваће доста омладине, показаће се љепоте Фоче и горњег тока Дрине у којем је, заиста, ова ријека прелијепа. Желимо да привучемо што више туриста из региона и надам се да ће ово постати традиционална манифестација-рекла је министар породице, омладине и спорта Српске Јасмина Давидовић, која је присуствовала првом радном састанку у Фочи.

Начелник општине Радисав Машић нада се да ће ова манифестација допринијети промоцији омладинског и рафтинг туризма.

-Укључиће се рафтери, омладинске организације, а локална заједница ће са свим својим капацитетима помоћи у организацији. Жеља нам је да `Дринска авантура` постане традиционална и зато је веома важно да њено прво издање буде што боље организовано-навео је Машић.

Поделите: