Search
Close this search box.

МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЦИВИЛНЕ ЗАШТИТЕ ОБИЉЕЖЕН У ФОЧИ

Презентацијом активности реализованих у протеклој години и плана рада за ову годину, Одсјек цивилне заштите у Фочи обиљежио је данас Међународни дан Цивилне заштите- 1. март.

Шеф Одсјека Чедо Зелевић навео је да у оквиру Цивилне заштите дјелују специјализване спасилачке јединице које су се у посљедње вријеме омасовиле и које имају неопходне сертификате за спасавање.

-Имамо око 50 младих људи који учествују у акцијама спасавања и свакако да у томе предњачи Спаилачки клуб Волф, који дјелује и ван Српске и БиХ, у земљама региона. Ту је и Спасилачко друштво “Урсус спелеус”, а у систем Цивилне заштите укључени су и Територијална ватрогасна јединица, Црвени крст, Дом здравља, Станица јавне безбједности, који у свако доба дана и ноћи могу да пруже заштиту становништву-рекао је Зеловић.

Зеловић је за ову годину најавио и једну методско-показну вјежбу у Фочи- помоћ угроженом становништву у ванредним ситуацијама, коју ће Цивилна заштита извести у сарадњи са Оружаним снагама БиХ.

Замјеник начелника општине Зоран Елез похвалио је рад фочанске Цивилне заштите, напоменувши да располаже добром опремом и квалитетним кадром.

-Опремљени су за рад како у дубинама земље, тако под водом, на води и у другим екстремним условима у случају пожара, поплава и слично. Познати су и ван граница наше општине и републике, њихове акције прочуле су се много даље- рекао је Елез и додао да ће општина наставити да пружа подршку Цивилној заштити.

Поделите: