Search
Close this search box.

ПОТЕНЦИЈАЛИ ФОЧЕ НА МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

Туристичка организација општине Фоча учествује на 39. Међународном сајму туризма који почиње данас у Београду и траје до 26. фебруара. На изложбеном простору Републичке туристичке организације  Фоча ће представити јединствене туристичке потенцијале и брендове овог краја.

-Представљамо наше класичне туристичке производе, оно по чему је општина Фоча препознатљива, а то је, прије свега, НП “Сутјеска” са свим својим природним и културно-историјским вриједностима, затим рафтинг као дугогодишњи бренд, планинарење и кањониг на подручју Сутјеске. Промовисаћемо и друге туристичке потенцијале и љепоте, попут Пјешчаних пирамида, упознаћемо и све заинтересоване са свим оним што нуди фарма “Златни Бор”, и са производњом сира и са новим смјештајним капацитетима који су у плану-рекла је Љепосава Ђајић, директор ТО Фоча.

Учешће на престижној манифестацији у србијанској престоници у општинској туристичкој организацији оцјењују као велику шансу за привлачење туриста широм региона.

-Највише гостију у принципу и долази из региона и то је и наша циљна група. Учешће на сајму значајано је због велике посјећености и заинтересованости, због учешћа и туристичких агенција и организатора путовања. Ту се увијек добије велики број контаката, а директно се комуницира са свима онима који су заинтересовани за туристичку понуду Фоче и укупну понуду Републике Српске-рекла је Ђајићева.

На сајму ће се представити и туристичке агенције Републике Српске, винарије, мљекаре и други субјекти међу којима је и ове године Рафтинг камп “Енцијан” из Фоче.

Планирано је да се туристичка понуда и услуге Републике Српске представе на 118 метара квадратних изложбеног простора, што ће и ове године бити учињено уз подршку и партнерство Представништва Републике Српске у Србији.

На 39. Међународном сајму туризма у Београду представиће се укупно 1.100 излагача из 56 земаља. Први пут туристичку понуду представиће Русија и Кина.

Поделите: