Search
Close this search box.

НИЧУ ДВИЈЕ НОВЕ ЗГРАДЕ ЗА СОЦИЈАЛНЕ КАТЕГОРИЈЕ И РАСЕЉЕНА ЛИЦА

Министарство за избјегла и расељена лица РС расписало је тендер за избор најповољнијег извођача за изградњу стамбене зграде са 20 станова у Фочи у којима ће бити смјештене социјално угрожене породице.

Потврдили су ово у Општини и додали да се очекује да ће све процедуре бити завршене у наредних неколико мјесеци, како би изградња зграде у насељу Бараковац започела у мају или најкасније јуну мјесецу.

Истичу да ће се до краја фебруара расписати и тендер за изградњу још једне стамбене зграде у Фочи са 12 станова у којима ће, послије више од двије деценије, бити смјештене породице које се налазе у колективном центру у Миљевини.

У овој години неће изостати ни смјештај за расељене породице, јер ће на прољеће почети и изградња 23 куће за смјештај ових категорија.

-Укупна вриједност ових пројеката је око три милиона марака, а средства је, у сарадњи са међународним фондовима, обезбиједило Министарство за избјегла и расељена лица РС, у чему је значајна помоћ општине која ће да обезбиједи неопходну инфраструктуру-рекао је Радисав Машић, начелник општине Фоча.

Поделите: