Search
Close this search box.

ДАН РС У ФОЧИ: СРПСКА ИЗРАЗ ЖЕЉЕ И ПОТРЕБЕ НАРОДА ДА ЗАШТИТИ СВОЈА ПРАВА

Дан Републике Српске, 9. јануар у Фочи је обиљежен служењем помен парастоса погинулим борцима Војске Републике Српске на градском гробљу Божовац, обиласком спомен собе у Градском музеју и паљењем свијећа и полагањем цвијећа на централном споменику.

dan-rs-spomen-soba

На свечаном пријему, који је организован у Центру за културу и информисање, замјеник начелника општине Зоран Елез је подсјетио да је Српска настала 9. јануара 1992. године као израз жеље и потребе српског народа да заштити своја права.

-Настала је вољом народа да живи у миру од свог рада на својој земљи и за ту идеју животе су дали најбољи синови. Дан Републике Српске је велики празник, који ћемо увијек славити и увијек му се радовати, ово је празник свих грађана Српске-рекао је Елез.

elez-zamjenik-nacelnika

На свечаности је уручена и награда Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ ученици седмог разреда Основне школе „Веселин Маслеша“ Тајани Костовић за најбољи литерарни рад на тему 25 година Републике Српске.

У оквиру прославе Дана Републике Српске, у кино сали Центра за културу информисање, вечерас од 19,00 часова биће приказан документарни филм “Споменко на вјечној стражи“, о Споменку Гостићу, најмлађем погинулом борцу Војске Републике Српске.

Поделите: