Search
Close this search box.

КОНСТИТУИСАН ЛОКАЛНИ ПАРЛАМЕНТ

На данашњој конститутивној сједници Скупштине општине Фоча тајним гласањем за предсједника локалног парламента изабран је Изет Спахић из Странке демократске заједнице, а за замјеника Силвана Вуковић из СНСД-а, док је за замјеника начелника општине Фоча изабран Зоран Елез из ДНС-а.

Скупштинска већину у локалном парламенту, који има укупно 25 одборника, чини осам одборника СНСД-а, три ДНС-а, један одборник СП и два СДА. У сазиву Скупштине општине Фоча дјелују и пет одборника НДП-а, четири СДС-а и два ПДП-а.

Изет Спахић, предсједник СО Фоча рекао је да ће у сарадњи са извршном влашћу локални парламент радити, прије свега, у интересу општег интереса грађана.

dscn0209

Радисав Машић, начелник општине Фоча рекао је да ће локални парламент у наредне четири године доносити вема важне одлуке за грађане ове локалне заједнице.

-Позивам све одборнике да радимо заједно у интересу свих грађана и да сви заједно доприносимо развоју општине. Када је ријеч о извршној власти ми ћемо као и у претходном периоду радити одговорно, у интересу грађана, водећи рачуна о стабилности буџета и поштовању закона. Окосницу нашег рада чиниће наставак сарадње са Владом Републике Српске и државним министарствима, као и међународним организацијама, завршетак започетих инвестиција, покретање нових пројеката за развој општине и подршка пројектима који доносе нова радна мјеста, како у идустрији, пољопривреди, тако и у туризму. Наша посебна обавеза је брига о младима и даља надоградња онога што имамо, прије свега, у области високог образовања и здравства-истакао је Машић.

Машић је додао да је, у складу са новим Законом о локалној самоуправи, пред локалном управом обавеза да измјени Статут, Пословник о раду, као и нова систематизација радних мјеста.

-Значајни су то и важни послови, које ћемо, увјерен сам, добро и поштено да урадимо-додао је Машић.

dscn0212

За секретара Скупштине општине Фоча изабрана је Брана Станковић, а на приједлог начелника општине, Радисава Машића, на деведесет дана изабрани су и вршиоци дужности пет општинских одјељења: Зоран Ћосовић, в.д. начелника Одјељења за општу управу, Мирјана Давидовић, в.д. начелника Одјељења за финансије, Бранка Саламадија, в.д. начелника Одјељења за привреду и друштвене дјелатности, Менсуд Јахић, в.д. начелника Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове и Гордан Дракул, в.д. начелника Одјељења за инспекције.

Новоизабрани одборници фочанског парламента, скупштинско руководство, прије конституисања новог сазива, положили су свечане заклетве.

Поделите: