Search
Close this search box.

МАШИЋ: У САРАДЊИ СА ВЛАДОМ СРПСКЕ НАСТАВЉАМО КАПИТАЛНЕ ПРОЈЕКТЕ

Окосница рада локалне управе у Фочи у наредне четири године биће наставак сарадње са Владом Републике Српске и завршетак започетих инвестиција – реконструкције водовода, обнове моста на Дрини, изградње пута кроз кањон Таре и реконструкције главне градске улице, изјавио је Срни начелник ове локалне заједнице Радисав Машић.

Машић, пред којим је други узастопни мандат, најавио је да су у плану и нови пројекти, као што је изградња новог обданишта и нове зграде Дома здравља, а биће настављене и реконструкције улица на подручју општине и асфалтирање путева у мјесним заједницама.

Он је нагласио да ће, ипак, највећа активност локалне власти бити усмјерена ка обезбјеђивању нових инвестиција и нових радних мјеста.

-Тренутно радимо на томе да, уз помоћ ресорних министарстава и на све друге начине, гдје год је то могуће, доведемо потенцијалне инвеститоре који на локалитетима које им можемо понудити по најповољнијим условима могу да отворе производне погоне и обезбиједе нова радна мјеста-истакао је Машић.

Он је навео да ће завршетком пута уз Тару, који прокопава механизација Оружаних снага БиХ, бити обезбијеђени бољи услови за развој рафтинг туризма.

-Планирамо да изађемо на Тару већ ове године, преостало нам је још можда десетак дана. Упутили смо захтјев Министарству одбране БиХ да нам продуже неколико дана да завршимо посао, јер је остало око километар и по. Затражили смо и на прољеће да дођу машине и профилишу пут како би био спреман за наредну туристичку сезону-нагласио је Машић.

Говорећи о реконструкцији водовода, Машић је рекао Срни да ће прва фаза, која подразумијева изградњу новог примарног цјевовода, бити завршена крајем јануара идуће године, након чега би требало да услиједи друга – обнова секундарне мреже.

-За другу фазу изградње водовода урађено је десетак пројеката и сву ту пројектну документацију треба да ревидује међународни тим који ће рећи да ли треба да се доради или измјени, а онда у складу са грантовима који пристижу у ресорно министарство наставићемо са расписивањем тендера за другу фазу-појаснио је Машић.

Он је истакао да је општински буџет протеклих година стабилизован и да се све обавезе измирују редовно.

-Не вјерујемо да ћемо у наредној години имати неки већи раст буџета, неки оквир је 12 и по милиона марака. Тренутно припремамо нацрт буџета који ће пред одборницима бити у децембру, одмах након конситутивне сједнице-навео је Машић.

Поделите: