Search
Close this search box.

БОРЦИ ОБИЉЕЖИЛИ КРСНУ СЛАВУ

Борачка организација Фоча обиљежила је данас крсну славу- православни празник Митровдан. Делегације општине Фоча, Борачке организације, Удружења РВИ и Организације породица погинулих положиле су цвијеће и прислужиле свијеће на централном градском споменику.

Обиљежавање крсне славе настављено је у храму Светог Николе, гдје је у оквиру литугије обављен обред ломљења славског колача.

Предсједник Регионалног одбора Борачке организације Старе Херцеговине и члан предсједништва БОРС-а Милош Лазовић подсјетио је да се од ове године крсна слава обиљежава у свакој градској и општинској организацији, без централне манифестације.

„ Централни дан нам је Дан борца,а данас се сви по својим градовима присјећамо погинулих сабораца, који су животе уградили у темеље Републике Српске“, рекао је Лазовић. Лазовић је напоменуо да је у шест општина Старе Херцеговине око 5.000 незапослених демобилисаних бораца, упозоривши на њихов тежак материјални положај.

Он је навео да је примједба Борачке организације да надлежне институције, од којих зависи рјешавање проблема незапослености демобилисаних бораца, немају довољно разумијевања према борачким категоријама, а да је то највише због тога што је међу изабраним представницима свих нивоа власти најмање бораца.

Поделите: